Vestnes helsehus

Byggherre: Vestnes kommune
Status: Ferdigstilt 2021

Helsehuset Stella Maris omfatter helse- og velferdssenter, legesenter, tjenestekontor, base for hjemmetjeneste, cafe og bibliotek. 

I dette prosjektet har arkitekt og interiørarkitekt jobbet tett fra konkurransen av, og man har dratt nytt fra hverandre gjennom hele prosjektet for å sikre et helhetlig uttrykk. Interiørarkitekt har jobbet med overflater både på fast inventar og overflater i bygget. Vi har også hatt workshop med de ulike brukerne av bygget for å avdekke hvilket sted dette skal bli og hvilke funksjoner som skal inn. 

Interiørarkitekt har utarbeidet anbudsgrunnlag for innkjøp av møbler og for gardiner. Det har også vært fokus på belysning, utstilling og utsmykning. Gjennom hele prosjektet har det vært fokus på den maritime historien Vestnes har, og hvordan man kan vise og bruke dette i interiøret, spesielt i biblioteket som er hjertet i bygget. 

Det har vært fokus på fargebruk i alle rom - for å fremheve hjemlighet i sykehjemmet og skape gode rom og soner både på kontor, møterom og legesenter.