Maskinveita, Lilleby

Oppdragsgiver: 
Veidekke Entreprenør AS
Omfang: 46 leiligheter

Ferdigstilt 2021

Maskinveita ligger ytterst på tomta til Lilleby. På den ene siden av leilighetene ligger Ladeveien, og på den andre siden ligger den grønne Maskinparken med felles uteområder, lekeplass og restaurantene Credo og Jossa Mat og Drikke. 

HUS har lagt spesielt stor vekt på oppholdsrommene i Maskinveita. Det er i oppholdsrommene vi samles, feirer store og små anledninger, eller bare slapper av etter en lang dag. For mange er dette et av de viktigste rommene i boligen. Oppholdsrommene har rene, enkle former. Det gir et åpent og ryddig inntrykk, og plasserer dører og hjørner på en måte som skaper gode og naturlige møbleringsmuligheter.

HUS Arkitekter har jobbet med utformingen av både Maskinparken 1, Maskinparken 2 og Maskinparken TRE, og kjenner Lilleby godt. Det har vært viktig for arkitektene å skape følelsen av å bo urbant, men samtidig skjermet og tilbaketrukket. Derfor har Maskinveita fått en høy førsteetasje for å skjerme for innsyn, og balkongene ut mot blindveien Ladeveien er trukket inn og for å skape en lun atmosfære.