Sintef konsernstab

Byggherre: Sintef konsernstab
Status: Ferdigstilt 2013

Foto: AnnikenZahlFurunes

Dette var et svært inspirerende prosjekt med høy profil; Sintefs konsernstabs nye storstue skulle innredes. Nybygget er i glass og stål og tegnet av Thommesen arkitekter i Trondheim. Det ligger mellom 2 eldre teglstensbygg og føyer disse sammen, noe som gir store kontraster i gammelt og nytt og det var en utfordRing å finne gode grep som lot teglstenen få nytt liv og glassbygget til å fremstå mindre kjølig. Nybygget inneholder hoveinngang med resepsjon og sofagruppe, kantine og møterom.

Det ble jobbet mye med fargevalg, metning og kontrast for å skape en balanse mellom tung tegl og svært kjølig nybygg. Vi valgte å fremheve hvithet og letthet, og i de runde bordene med laserte eikestoler snakker denne enkelhetene med nybygget. Tekstilene derimot er lun og grov ull hvor den orange fargen er i slektskap med tegl, mens den syrlige og friske limegrønne skaper kontrast og liv.

Norsk design og teknologi skulle fremheves, og alle møbler foruten runde kantinebord er norske. Det er videre kortreist spesialdesign fra lokal møbelsnekker i sofabord, barbord og resepsjon. Resepsjonen i Corian er teknologisk innovativ, den ble kommunisert kun som 3D-fil helt uten arbeidstegninger mot møbelsnekker. Et annet vesentlig fokus var å bedre akustikken i kantina. 14 høye sofaer i tekstil gir lune huler og mye masse som tar lyd. De er svært populære å møtes i og fungere også til mindre møter når kantinen er relativt tom. Heissjakten er lydabsorberende elementer kledd i norsk ull.