Torvet i Trondheim

Byggherre: Trondheim kommune

Prosjekttype: Kulturbygg

Adresse: Trondheim Torv

Omfang: Hverdagscene og møbelserie

Status: Scene ferdigstilt desember 2014.

Oppdragsansvarlig HUS: siv.ark. Lars Christian Koren Hauge

HUS arkitekter vant høsten 2012 konkurransen om ny hverdagsscene og møbelserie som del av planene om å renovere/oppgradere Torvet i Trondheim.

Visjonen for det nye Torvet I Trondheim er å ta utgangspunkt i Torvets liv og aktivitet og skape best mulig rammer for et levende og aktivt torv for alle brukergrupper. Torvets historie som møtested skal forsterkes, fremkommelighet skal prioriteres, og soner for ulik aktivitet skal etableres. Møbelserien er utformet med betong og tre som de primære materialer, supplert med sekundære elementer i markante farger. Den retningsløse scenen domineres av det store scenehuset som er utformet som en attraksjon i seg selv.

Last ned PDF