BDO

Byggherre: HENT

Prosjekttype: Kontorlokaler

Adresse: Lerkendal, Trondheim

Omfang: 2500 m²

Status: Ferdigstilles 2014

Oppdragsansvarlig HUS : int.ark MNIL Urd Schjetne

Bygget er et nybygg som er tilknyttet det nye hotellet på Lerkendal stadion. HUS arkitekter AS har vært tidlig inne i prosessen sammen med HENT og har tegnet planløsningen for hele etasjen. En fasade med varierende vindushøyder og fagverk fra gulv til himling har preget interiøret.

BDO med sine 150 ansatte flytter inn i nye lokaler ved Lerkendal Stadion i 2014. Bygget består av en hoveddel med tre fløyer med god utsikt mot sør. BDO består av flere avdelinger, og det har vært viktig å finne gode plasseringer og kommunikasjonsveier i bygget, samt fokus på oppbevaring. Med en lang korridor sentrert i bygget har det vært fokus på å åpne opp for opplevelser gjennom hele bygget for å minske korridorfølelsen. Kontoret består av en blanding av cellekontor og åpent landskap, og med mange spennende stillerom og møterom i umiddelbar nærhet til arbeidsplassen. Sosiale soner og rullearkiv er også på plass. Det er brukt enkle, rene systemvegger med mye glass for å skape et lyst og luftig interiør. Det er vanlig systemhimling, med unntak av inngangspartiet og i noen sosiale soner hvor det er noen faste felt for å gi en flott ramme rundt rommet. Det er valgt teppeflis på gulvet med tanke på akustikken, og det er valgt flere grå og blåtoner som til sammen danner et spesielt gulvmønster. Mørkere farger og fargespill på midten i korridor / sosiale soner sprer seg sakte utover i det åpne landskapet og forandrer seg til lyse grå toner hvor det er stillerommene som overtar de friske fargene. Stikkord i interiøret er dongeriblå, spesialtegnet solide eikehyller, duse gode basis farger som brun og grå, med innspill av friske farger som korall, inspirert fra logoen. Kobber, fototapet, spennende lamper og bruk av stoffer gir en behagelig og spennende atmosfære hvor det er godt og arbeide.