Skytterhusfjellet barnehage

Byggherre: Sør-Varanger kommune

Prosjekttype: Barnehage

Adresse: Kirkenes

Omfang: 1300 m² nybygg

Status: Ferdigstilt 2013

Oppdragsansvarlig HUS: siv. ark. MNAL Tom Forsberg

Samarbeidspartnere: Kirkenes Byggservice AS

Referanseperson: Øystein Johansen

HUS arkitekter AS vant sammen med Kirkenes Byggservice AS total- entreprisekonkurransen i 2012 om nye Skytterhusfjellet barnehage i Kirkenes.

Bygget er kledt med limegrønne cembrit plater og med thermowood panel som gjør at det passer godt inn i omgivelsene. Store og små vinduer i forskjellige høyder gir morsomme og spennende fasader.Barnehagen består av 3 enheter / 6 avdelinger med ca 27 barn i hver enhet. Bygget er L formet med besøks- og personal inngang ved byggets nordlige hjørne, og med egne innganger til hver enhet.  Et stort felles areal i midten av bygget fungerer som naturlig samlingspunkt. Her er det plass til scene, og spesialtegnet skap langs en hel vegg for ryddig og oversiktelig aktiviteter. Personal er samlet like ved, og kan lett åpnes opp for et større felles areal.  En himmelhems over gir flott utsikt, samt god takhøyde generelt. Vinduene og takhøyden gir flott lys og romfølelse til de store aktivitetsrommene. Vindushøydene gir barna god kontakt mellom ute og inne. Noen grupperom er male- og verksted rom, mens noen blir brukt som leserom og for pusleaktiviteter. Alle barna har tilgang på et flott sanserom, innredet med myke puter på gulv og vegg med integrert vannsøyle, og stemningslys. Fingarderobene og korridor er en del av aktivitetsrommene, og gjør at korridoren fremstår som en spennende gate som byr på innsyn til de ulike aktivitetsrommene. Interiøret speiler arkitekturen ved bruk av farger og materialer for et helhetlig inntrykk. Spesialtegnet møblering langs vinduene i akt.rom og langvegg i akt.sal samt fleksibel møblering gjør rommene morsomme å leke samtidig som det er lett å holde det ryddig og oversiktelig.

Last ned PDF